Toivoisin että D&D Nextin säännöt olisivat...

30.10.12

Ei-niin-hyvä pelisessio

Maanantai-illan pelisessio oli minusta huonoin tähän mennessä tässä kampanjassa. Ei läpensä huono, koska siinä oli paljon hyvääkin, mutta ei niin viihdyttävä kuin olisin sen toivonut olevan.

Se oli lineaarinen, joka on outoa sinänsä koska minulla ei pelinjohtajana ollut tietoista ajatusta lineaarisesta etenemisestä. Seurue teki vain ne asiat jotka olivat logisia tehdä ja totesivat lopuksi, että nyt palataan Ikikesään.

Ikiyö (Evernight) osoittautui... ei niin jännittäväksi paikaksi. Pyrin ja ehkäpä onnistuinkin kohtalaisesti kuvailemaan Ikikesän variaatiota Tuonelassa, mutta se ei ollut kuitenkaan niin viihdyttävä kuin olin toivonut. Neverwinter-kirja on tässä kohdassa myös ei niin syvä kuin se muuten on. Ikiyö on kuvattu 3-5 sivulla, kun muutoin kaupunkiin organisaatioineen on käytetty toista sataa sivua. Tältä osin peli ei ollut huono, mutta ei siis niin hyvä kuin olin toivonut.

Thorgalin osalta onnistuttiin taustan mielenkiintojen osalta hyvin - löytyi paljon uutta tietoa Thaysta ja Kalmanringistä. Vaikuttaa siltä että Ukkosliskn luut on viety Thayn toimesta Kalmanrinkiin eteläiseen Ikikesän metsään.

Punaisen käärmeen osalta paras johtolanka Luc-veljen kohtalosta osoittautui lähes tulkoon umpikujaksi - tai vielä pahemaksi. Se tuntui huonolta pelissä - mutta uskoisin että siitä voi vielä ammentaa hyvääkin.

Darionille ja Khedarille Ikiyö ei tarjonnutkaan oikeastaan mitään.Näin tilanne oli erityisesti Darionin kannalta.

Taistelu varjolaisten kanssa tapahtui encounterin kautta huonosti suunniteltuna. Taisteluna se oli turhan aikaa vievä, eikä kovin jännittävä. Juonenkäänteenä se oli kuitenkin mahdollisuuksia herättävä. Seurue nimittäin kävi myymässä varjolaisten ruumiit Ikiyössä ghouleille. Sinänsä OK, mutta varjolaiset kuulevat siitä lähes varmasti ja sitä kautta vihollisuuksia on varmasti tulossa lisääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet siitä että säännöt muuttuvat uuden Playtest paketin myötä ja joudut tekemään hahmon melkein kokonaan uudestaan?

Montako taikaesinettä haluaisit että hahmollasi on kun hän on 10:llä tasolla jos kertakäyttöesineitä ei lasketa?

Pelaaja! Mitä seuraavista haluaisit enemmän peliin?

Kuinka suuri osuus 4 tunnin pelisessiosta tulisi olla taistelua?