Toivoisin että D&D Nextin säännöt olisivat...

22.10.12

Tapahtumia ja ajatuksia

Lyhyt tiivistelmä tapahtumista - ei välttämättä oikeassa järjestyksessä ja kaikkia yksityiskohtia muistaen:
  • Seurue tavannut ja yöpynyt Leviathanissa Ikikesässä ollessaan.
  • Khedar/Barush on Lordi Darionin palkkalistoilla, Thorgal ja Punainen käärme enemmänkin hengailee mukana - mutta myös joitain yhteisiä intressejä on löytynyt.
  • Alagondarin poikiin on luotu suhteita.
  • Khedarilla on drow-kontakti, jota on hyödynnetty tiedon saannissa yhden tarjoilijattaren ruumiin hävittämisessä.
  • Harpereita tavattu.
  • Monen nuolen örkkien johtaja Vansi tavattu ja alustava liitto tämän kanssa muodostettu.
  • Lordi Neverember tavattu tämän järjestämillä kutsuilla, kuten kenraali Sabine ja kuvernööri Soman Galt sekä muita paikallisia.
  • Khedar/Barush teki salamurhan kutsuilla drown toimeksiannosta ja välinein.
  • Khedar/Barush etsi varkaiden killan edustajia ja löysin Palasin jengin - myöhemmin Khedar/Barush tappoi Palasin ja muutaman muun jengiläisen. Nyt huhu kertoo että Palasin jengi on palkannut Jokirottia Khedar/Barushin perään.
  • Punainen käärme on vieraillut Tietämyksen talolla ja etsinyt mm. veljeään. Veli on tietomestarin mukaan matkustanut aiemmin Helms Holdiin.
  • Thorgal vieraili myös Tietämyksen talolla ja etsii heimonsa pyhltä paikalta vietyjä Myrskyliskon luita. Tietämyksen talon tietomestari kertoi Varjolaisten kysellen ko. kukkulan sijaintia - mutta he eivät välttämättä ole luita vieneet.
  • Seurue päätyi tukemaan Muurilla taistelevia Mintarnisotureita ja paikallisia menemällä Kuiluun. He menivät Muurin taakse ja taistelivat erilaisia loitsuruton saastuttamia olentoja vastaan. Mustalonkerokasa ja loitsuruttoinen ogre hakkasivat seurueen tiedottomaksi. He löysivät itsensä myöhemmin syvältä kuilusta jonne ogre oli heidät raahannut. Darion, Thorgal ja Punainen käärme olivat sairastuneet Hiipivään hulluuteen jonka ensimmäisenä merkkinä on loitsuruton sinisenä hehkuvat silmät.
  • Baruch/Khedar ja Lordi Darion vierailivat Helms Holdissa. Matkalla sinne he tapasivat "maanviljelijöitä" jotka ennemminkin vahtivat tiellä kulkevaa väkeä. Perillä he tapasivat Profeetan ja Darion pääsi suljetulle osastolle. Hoidon seurauksena Darionin hulluus syveni ja juuri kun Baruch/Khedar oli puhunut hänet pois osastolta rauhanomaisesti Lordi Darion päätti karata. Pakoon osallistui kymmenkunta muutakin potilasta. Kaksikko päätyi paluumatkalle Ikikesään.
  • Punainen käärme teki myös matkan Helms Holdiin, mutta vain mielikuvituksessaan. Tämä matka osoittautui kuitenkin parantavammaksi ja muutenkin miellyttävämmäksi. Hän sai mielikuvituksessaan viitteitä siitä että hänen veljensä oli matkustanut Tuonelan tietä ja löytyisi Tuonelasta.
  • Thorgal vieraili Harmaa susien heimon luona. Heimon jäsenet ovat ihmissusia jotka odottivat jotain merkkiä vierailun ajan. Thorgal puhui shamaanin kanssa joka näki transsissaan Thorgalin kulkemassa yhdessä Lordi Darionin kanssa Tuonelan tietä. Harmaa susien heimolaiset lähtivät Shadar-kai varjolaisen mukaan, Thorgal yritti seurata heitä mutta eksyi jäljiltä ja törmäsi...
  • ... Darioniin, Baruch/Khedariin ja puskassa nukkuvaan Punaiseen käärmeeseen.
  • Seurue palasi Ikikesään, jossa Lordi Darion sukelsi yhdessä Thorgalin kanssa Kuiluun. Lordi Darion teki epämääräisen sopimuksen Aboleettien kanssa. Aboleetit lupasivat parannuksen loitsuruton aiheuttamaan Hiipivään hulluuteen samalla kuin jakoivat maanalaisen kuilun Aboleeteille ja maanpäällisen kaupungin Lordi Darionille.
  • Punainen käärme ja Baruch/Khedar vierailivat Tietämyksen talolla ja löysivät ohjeet miten seurata Tuonelan tietä.
  • Koko seurue lähti Tuonelan tielle Ikikesän hautuumaalta. He kohtasivat voitokkaasti Thayn Punaisen velhottaren ja tämän zombiet ja luurankosoturit.
Hyvä kampanjalähdeteos. Olen noudattanut sen ohjeita - esim. kun olen tehnyt virheen, eli muistanut/tulkinnut jonkin asian väärin, en ole ruvennut keinotekoisesti korjaamaan sitä vaan tehnyt siitä todellisuutta meidän pelissämme. Se toimii hyvin, kirja ei ole eikä pyrikään aukoton muutenkaan.

Lisäksi vaikka se on pitkä ja kattava, monet asiat jotka on siinä katettu muutamalla sivulla voisivat oikeasti olla omia kirjojaan. Esimerkkinä tästä on Tuonelan tie (Shadowfell Road) jolle nyt olemme käyneet.

Taikaesineitä on nyt julkaistu viimeisessä sääntöpäivityksessä. Meidän pelissäme taikaesineitä tulee todennäköisesti olemaan varsin vähän, mutta jos kaikki menee oikein - ne mitkä ovat tulevat tuntumaan merkityksellisiltä. Toinen sääntöpäivitys (tasot 1 - 10, nykyisen 1 - 5 sijata) on luvassa loppukuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet siitä että säännöt muuttuvat uuden Playtest paketin myötä ja joudut tekemään hahmon melkein kokonaan uudestaan?

Montako taikaesinettä haluaisit että hahmollasi on kun hän on 10:llä tasolla jos kertakäyttöesineitä ei lasketa?

Pelaaja! Mitä seuraavista haluaisit enemmän peliin?

Kuinka suuri osuus 4 tunnin pelisessiosta tulisi olla taistelua?